MARDİN / MİDYAT - Yolbaşı Halid Bin Velid İmam Hatip Ortaokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun. 23 Nisan okulumuzda öğenciler ve öğretmenler tarafından büyük bir çoşku ile kutlandı.

Mrt

Okulumuzda İstilal Marşı nın kabülü vesilesiyle bir program tertip edildi. Programda şiirler, yazılar ve 10 kıtasını ezbere okuyup ilçede 4. olan öğrencimiz istiklal Marşı nı okudu. Törende emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederiz.

Ara

Midyat ortaokullar arası yıldız kızlar  turnuvasında bütün rakiplerini yenerek şampiyon olan kız öğrencilerimizi tebrik ederiz. İl genelinde yapılacak olan turnuvada başarılar dileriz.

Ekm

Okulumuzda 29 Ekim Cumhuriyet Bayram ı büyük bir coşku ve heyecanla kutlandı. Cumhuriyetin kurulmasında emeği geçen herkesi saygı, hürmet ve minnetle yad ediyoruz.

Ekm

OKULUMUZA AİT MESCİD BOYANIP HALILAR YIKANDI. KALORİFER PETEKLERİ TAMİR EDİLEREK MESCİDİMİZ İBADETE HAZIR HALE GETİRİLDİ.

May

DAHA ÖNCEKİ SENELERDE HER ÖĞRENCİNİN BİR FİDANI OLSUN ÇALIŞMASI YAPILARAK OKUL BAHÇESİNDEKİ UYGUN YERLERE FİDAN DİKİM ÇALIŞMASI YAPILMIŞTI.HER SENE ÖĞRENCİLERLE FİDAN BAKIM ÇALIŞMALARI YAPILMAKTADIR.

May

4006 TÜBİTAK BİLİM FUARINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN ARAPÇA KELİME AVI PROJESİYLE ÇOCUKLAR MESLEK DERSİ OLAN ARAPÇAYI YAPARAK YAŞAYARAK EĞLENEREK ÖĞRENMİŞ OLDUKLARI KELİMELERİ TEKRAR ETMİŞ OLDULAR.

May

AMES ODASI VE DAHA BİRÇOK 4006 TÜBİTAK BİLİM FUARINDA YAPMIŞ OLDUĞUMUZ ETKİNLİKLERLE DEZAVANTAJLI DURUMDA OLAN VE OLMAYAN BÜTÜN ÖĞRENCİLERİMİZİ EĞİTİM ÖĞRETİM SÜREÇLERİNE DAHİL ETTİK.

May

ÖĞRENCİLERDE MİLLİ,MANEVİ DEĞERLERİNİN GELİŞİMİNE KATKI SUNMAK,ŞİİR VE EDEBİYAT ALANINDA YAZILAN ÖNEMİ ŞAİRLERİ TANIMALARINI SAĞLAMAK,EDEBİYAT ALANINDA İZ BIRAKAN ŞİİR,KITA VE BEYİTLERİ OKUMALARI,EZBERLEMELERİ VE YORUMLAMALARINI SAĞLAMAK ÜZERE ETKİNLİKLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

May

4006 TÜBİTAK BİLİM FUARIMIZI 11 -12/05/2022 TARİHİNDE YAPTIK.

May

OKULUMUZ LGS ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK TÜM DERSLERİN İÇERİKLERİNİ KAPSAYACAK ŞEKİLDE  LGS PROVALARI YAPILIR.

OKULDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE  ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

1-OKULUMUZ 5 DERSLİKLİDİR.ANCAK OKULUMUZDA 7 DERSLİK OLMADIĞINDAN YOLBAŞI İLKOKULUNDA 2 DERSLİĞİMİZİ AÇMAKLA ÇÖZÜME KAVUŞTURDUK.

2-OKULUMUZDA AKILLI TAHTA BULUNMAMAKTADIR.AKILLI TAHTA OLMADIĞINDAN SINIFLARIMIZA PROJEKSİYONLAR TAKTIK.

3-OKULUMUZDA AYRI BİR ALANDA BULUNAN BİR KÜTÜPHANEMİZ BULUNMAMAKTADIR.OKULUN KORİDORUNA DOLAPLAR KONULUP İÇLERİNE KİTAPLARIMIZI KOYARAK KÜTÜPHANE OLUŞTURMAYA ÇALIŞTIK.

4-OKULUMUZDA LABORATUVAR BULUNMAMAKTADIR.LABORATUVAR MALZEMLERİNİ OKUL KORİDORUNDAKİ DOLAPLARA KOYARAK GEREKLİ DURUMLARDA MALZEMELER ALINIP DENEYLER YAPILMASI SAĞLANDI.AYRICA DERSLERLE İLGİLİ HAZIR GÖRSELLER ÖĞRENCİLERİMİZİN GÖREBİLECEĞİ ŞEKİLDE DUVARLARA ASILDI.

Mrt

OKULUMUZUN TÜRKÇE ÖĞRETMENLERİ TARAFINDAN  OKUYAN 7'LER PROJESİ KAPSAMINDA  KİTAP OKUMA TAKIMLARI OLUŞTURULDU.TÜRKÇE ÖĞRETMENLERİMİZ TARAFINDAN KİTAP OKUMA TAKIMLARININ  TAKİBİ SAĞLANMAKTADIR.

Mrt

BERAT KANDİLİ'NDE NE OLMUŞTUR?

Berat gecesi, Kur'an-ı Kerim'in Levh-i Mahfûz'dan Dünya semasına toptan indirildiği gecedir. Buna "inzâl" denir. Kadir Gecesi'nde ise Peygamber'e ilk kez ve parça parça indirilmeye başlanmıştır. Buna da "tenzîl" denir.

Hazreti Muhammed'in, Berat Kandili'ne ilişkin şöyle buyurduğu ifade ediliyor:

"Şaban ayının 15'inci gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve 'Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim. Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim. Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim. Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim' buyurur.

Bu gecede Allâh'ın affı ve bağışlamasının çok olacağı müjdelendiğinden, bu geceye "Berat Gecesi" denilmiştir. Berat gecesi hicri aylardan şaban ayının onbeşinci gecesidir. Berat Gecesi İslam alemi için en hayırlı gecelerden biridir. Zira bu gece amel defteri yazılır. Peygamberimiz Hazreti Muhammed Berat Gecesinin önemini şöyle anlatmıştır;

-Bu yıl içinde doğacak her çocuk, bu gece deftere geçirilir.

-Bu yıl içinde öleceklerin isimleri, bu gece özel deftere yazılır.

-Bu gece herkesin rızkı tertip olunur.

-Bu gece herkesin amelleri Allahü Teâlâ'ya arz olunur.

Peygamberimiz, 'Allah Teâlâ Şabanın 15.gecesinde (bu gecede) dünya semasına iner, Ben-i Kelb kabilesinin koyunlarının tüyleri sayısınca insanları bağışlar.' buyurmuştur.

Mrt

ÖĞRENCİLERİN KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞININ GELİŞTİRMESİNE YÖNELİK ÇALIŞMALAR YAPILDI VE TAKİBİ SAĞLANDI.TÜRKÇE ÖĞRETMENLERİMİZ TARAFINDAN VELİLERİN WATTSAP GRUPLARINDA BELİRLİ BİR SAAT BELİRLENDİ. HER AKŞAM AYNI SAAT DİLİMİNDE TÜM ÖĞRENCİLER 45 DAKİKA KİTAP OKUMA SAATİ YAPMAKTADIR.BÖYLELİKLE ÖĞRENCİLERİN TAKİBİ EVDE DE DEVAM ETMEKTEDİR.

HER SINIFTA TÜRKÇE ÖĞRETMENLERİ TARAFINDAN KENDİ DERSLERİNDE 1 SAAT KİTAP OKUMA SAATİ YAPMAKTADIRLAR.